Leer en lees meer over online tools

Tooltip

Canva

Canva

De tool voor al je grafische werkzaamheden!

De tooltip Canva

Dit is een van mijn favoriete tools. Ik gebruik hem erg veel en ik beleef er veel plezier aan!

Canva is bedoeld om je afbeeldingen en foto’s op professionele wijze te bewerken voor zowel online als offline producten.

Gratis of betaald

Van canva is een gratis versie beschikbaar die heel veel opties heeft en genoeg is voor kleine bedrijven. De betaalde versie is super uitgebreid en als je veel van die producten/ instellingen gaat gebruiken is het wel aan te raden om deze versie te nemen.

Gebruik

Je kan uit verschillende producten kiezen of post voor verschillende social media kanalen. Canva heeft dan voor jou al de goede afmetingen ingesteld. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is het naar eigen wens op te maken.

Hoe werkt het

Nadat je een account hebt aangemaakt kun je gelijk aan de slag. Je kiest een product dat je wilt maken bijv. visitekaartje, flyer, E-book, facebookbericht, Instagram bericht, enz. enz. Kijk maar eens naar de vele mogelijkheden die er zijn. Dan kom je in een bewerkingsmodus terecht met gelijk de goede afmetingen en kun je bijvoorbeeld een standaard template kiezen. Er zijn namelijk best veel gratis versies. Je kan ook kiezen om helemaal zelf iets op te bouwen. Vervolgens ga je jouw logo en afbeeldingen of foto’s uploaden en in je bericht of product plaatsen.

Alles kan aangepast worden, verschillende lettertypes kunnen gekozen worden en ook alle kleuren kun je op kleurcode kiezen. Dus je kan het helemaal naar jou zin en voor jouw bericht in de juiste huisstijl maken. Als je klaar bent kun je kiezen om het te downloaden, op te slaan of gelijk op social media te zetten. Ben je toch nog niet helemaal tevreden of moet er iets aangepast worden? Dan kan allemaal nog, en nog een keer en nog een keer…

Ik gebruik Canva voor al mijn bewerkte afbeeldingen en foto’s!

Mijn extra tip

Gebruik het eerst, oefen wat en als je het een beetje begrijpt en net iets meer wil: Neem dan voor 30 dagen GRATIS Canva PRO. Vul je credit card gegevens in en je hebt toegang tot alle functies. EN DAN…. Verwijder je gelijk je credit card gegevens weer. Je blijft nu 30 dagen de opties houden van de PRO versie.

Heb je geen credit card? Dan betaal je met ideal. Je betaalt met ideal toch nog €0,10, maar dat is te overzien lijkt me!

 En dan ga je aan het werk! Je upload je lettertypes, logo’s, vult je kleurcodes in…

En creëren maar. Maak zoveel mogelijk van alle formaten/ afmetingen wat je graag wil gebruiken.  Voeg overal je eigen huisstijl in.

 Is de PRO versie periode voorbij?

Dan kopieer je jouw gemaakte versie en past deze alleen aan. Je huisstijl blijft dan hetzelfde en zo kun jij bedrijf toch nog professioneel laten overkomen compleet in eigen huisstijl!

NB. Canva heeft ook een app voor op je mobiel! Superhandig en overal te gebruiken!

Veel succes en plezier met het gebruik van Canva

 

Ga voor groei

business support

KVK: 74165747

BTW nummer: NL171775090B02

Privacy & cookie verklaring

© Copyright Rianne Huiskes | foto’s door Marleen Sahetapy